onsdag, augusti 24, 2005

 

Kommissionen

Någon som missade premiären av SVTs nya serie Kommissionen?
Det gjorde jag, men fick höra alla highlights idag på morgonfikat på jobbet. Får se till att inte missa reprisen på fredag alternativt söndag. Blir ju inte särskilt mycket TV-tittande nu när man flyttat in i huset. Är ju fullt upptagen med att rensa ogräs, klippa gräsmattan, packa upp och riva ut fula inbyggnadsgarderober ;-)

För oss som missade Kommissionen har SVT iaf skapat en fin hemsida fullspackad med info om serien och dessutom har det skrivits en del artiklar om serien i våra "kvällsblaskor" (är det inte dags att istället kalla dem för "morgonblaskor" eller "nätblaskor" - de kommer ju inte längre på kvällen?!).

Det som är intressant är att de man talar med som sett serien anser att serien är väldigt verklighetstrogen och verkar följa de rapporter som gjordes efter 11 september (terroristattackerna i USA). I dagspressen kunde man efter Estonia-katastrofen, 11 september, tsunamin i Asien och London-attackerna läsa diverse experters uttalanden och bedömningar av den svenska regeringens beredskap för liknande katastrofer/attacker - vi får hoppas att vi i Sverige är lika duktiga på att läsa och följa rapporter som vi är på att skapa dem!

Kommentarer:
Jag får då säga att det var en praktfull start på serien. Bra skådisar, bra filmat, storyn känns trovärdig. Ingen slår SVT på fingrarna när det gäller produktioner av den här typen.

Kolla reprisen, it's an order.
 
Skicka en kommentar

<< Hem

This page is powered by Blogger. Isn't yours?