onsdag, september 14, 2005

 

Inget bredband - Panik!

Just nu är det panik hemma - vi har idag fått veta att varken Bredbandsbolaget eller Telia kan leverera bredband till oss eftersom det precis blivit fullt i vår närmsta telestation, trots att vi beställde för 1 månad sen! Vi har redan varit utan bredband i 1 månad och får nu klara oss ytterliggare minst 1.5 månad tills telestationen byggts ut! För en normal Svensson kanske inte detta låter särskilt allvarligt, men för två personer som i stort sett är uppvuxna med dator+Internet, arbetar med IT och löser det mesta med hjälp av Internet (har ingen pappersversion av Gula Sidorna eller telefonkatalogen, betalar de flesta räkningar genom e-faktura, läser de senaste nyheterna på webben, etc) så är det verkligen kris!!!!

Visst kan vi sköta de flesta uppgifter under tiden vi är på jobbet men då blir det att man kommer senare hem dels därför att man inte har tid att sköta privata angelägenheter under arbetstid och dels därför att man inte längre kan jobba hemifrån (när man har ett IT-yrke så upptäcker man snart att 8 timmars arbetsdag är alldeles för kort för att hinna uträtta särskilt mycket). Suck och stön, hur ska detta gå?

Det är inte så att vi normalt sitter dygnet runt framför datorerna och surfar på nätet, men det är själva grejen att ha möjlighet att snabbt söka efter information då man behöver den som vi saknar! Att snabbt kunna kolla hur mycket pengar man har kvar på kontot (tack och lov så finns Telefonbanken kvar!). Vet inte riktigt hur det ska att plugga Svenska B på Komvux på distans när man saknar Internet hemma .... men på något sätt får det ju gå.

Tänk vad snabbt man gör sig beroende av något!

Kommentarer: Skicka en kommentar

<< Hem

This page is powered by Blogger. Isn't yours?